Annons
Insändare

Det är inte vettigt att ha ett så fint sjukhus stängt

Jag undra när Trelleborgs sjukhus skall ha öppet alla dygn och alla helger.
Publicerad 10 april 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten tycker att lasarettet i Trelleborg ska vara öppet dygnet runt.
Skribenten tycker att lasarettet i Trelleborg ska vara öppet dygnet runt.Foto: Tomas Nyberg

Det har varit tyst nu ett slag. Det är inte vettigt att ha ett så fint sjukhus stängt. Det behöver inte ta en så lång tid att ordna upp detta.

Jag blir mycket besviken på de politiker som kommer från Trelleborg som inte gör ett enda dugg för att påverka. Min bedömning är att byta ut alla politiker från Trelleborg, de gör ingen nytta i Region Skåne. Det måste finnas bättre förmågor. Vårt sjukhus måste vara öppet dygnet om alla dagar. Jag tycker att alla sjukhus skall ta beslut hur de vill ha det i framtiden.

Annons

CWH

Svar direkt: Tack för din insändare. Jag ska göra mitt bästa för att svara på dina frågor.

Sjukhusledningen arbetar för att utveckla akutverksamheten på sjukhusområdet och samarbetet med SUS. Detta görs bland annat genom ett långsiktigt arbete för att öppna fler vårdplatser, vilket påverkar akutmottagningens möjligheter att ta emot patienter då inläggningsmöjligheterna/vårdplatserna är otillräckliga.

Cirka 12 000 invånare besöker årligen akutmottagningen i Trelleborg men lika många från upptagningsområdet (Trelleborg, Vellinge och Svedala) besöker årligen akutmottagningarna på SUS i Malmö och Lund. Kan vi i Trelleborg utöka akutverksamheten och öppna fler vårdplatser så ser vi att detta skulle avlasta och frigöra kapacitet på SUS. En utvecklad akutverksamhet i Trelleborg innebär en bättre service för medborgarna i upptagningsområdet.

Emelie Persson, verksamhetschef för VO Akut och medicin, lasarettet Trelleborg

Annons
Annons
Annons
Annons