Annons
Insändare

”Det är för äckligt vid Smygehuk”

Varför har Stiftelsen Smygehuk inte satt upp en endaste papperskorg vid grusparkeringen?
Publicerad 7 maj 2024
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har reagerat på nedskräpningen vid Smygehuk och efterlyser papperskorgar.
Skribenten har reagerat på nedskräpningen vid Smygehuk och efterlyser papperskorgar.Foto: Privat

Det fanns ingen där i fjor heller, men en skylt om att kasta skräp i papperskorgar för att förhindra smittspridning till vilda djur. Vilka papperskorgar?

Skylt vid Smygehuk som uppmanar besökare att använda papperskorgarna för att undvika spridning av svinpest.
Skylt vid Smygehuk som uppmanar besökare att använda papperskorgarna för att undvika spridning av svinpest.Foto: Privat

Som det nu är har besökande i personbilar använt parkering och buskar söder om den som toalett. Det ligger toapapper, våtservetter, matförpackning med och utan mat i. Det ställs hela kassar med matrester och sen kommer fåglarna och sprider ut det över ett större område. Går där dagligen och plockar plastskräp. Det andra är för äckligt.

”Som det nu är har besökande i personbilar använt parkering och buskar söder om den som toalett.”
Ewa i Smyge
Annons

Vill bara påpeka att det är rent och snyggt där husbilarna har stått. De har förstånd att kasta sitt skräp på rätt ställe eller ta det med sig. Tycker att ni i stiftelsen kan tar er en skräpplockardag snarast. Ni kan ju samtidigt sätta upp ett par papperskorgar.

Ewa i Smyge

Svar direkt: Hej Ewa, så bra att du flaggar för att det är något som inte har fungerat helt så som det var tänkt. Stiftelsen Smygehuk värdesätter när engagerade besökare och kommuninvånare hjälper till att uppmärksamma oss på att något behöver förbättras.

Jag vill förtydliga att det är Trelleborgs kommun som ansvarar för den allmänna renhållningen vid besöksmålet Smygehuk och här finns det anledning att stämma av att den är rätt anpassad utifrån det besökarantal som vistas på platsen. Sen ska det så klart vara lätt att göra rätt, det vill säga enkelt för besökarna att hitta till den utmärkta UWS-anläggningen med underjordsbehållare på asfaltparkeringen där skräp hanteras på bästa möjliga sätt. Tydligare skyltning kan vara aktuellt. Låt oss titta närmare på det.

Vi tar till oss dina synpunkter och kommer att diskutera detta med kommunen för att se hur vi kan samarbeta för att hålla området rent och välkomnande.

Än en gång, tack för att du hörde av dig och att du delar med dig av dina observationer. Tillsammans kan vi säkerställa att Smygehuk fortsätter att vara en plats vi alla är stolta över att besöka och ta hand om.

Maarja Edman, intendent Stiftelsen Smygehuk

Annons
Annons
Annons
Annons