Annons
Insändare

Den ruttna jordbrukspolitiken i vårt närområde

"Jordägare som grevar och baroner är ute efter egna socialbidrag; de behöver inte göra något mer än vad de ändå skulle ha gjort".
Insändare • Publicerad 15 februari 2012

Citatet är hämtat ur en artikel i TA den 1 juni 2009. Visst är det så. Bönderna vältrar sig i lyx för våra skattepengar. Trots att den enskilde bondens mark ökat flerdubbelt i värde, ofta till 20-30 miljoner, och att priserna på till exempel spannmålsprodukter skjutit i höjden, kan de alltså utan ansträngning fortsätta att kvittera ut stora årliga bidrag. Var och en kan nu själva se hur jordbruksföretagen här på Söderslätt både i Anderslöv, Klagstorp och Skivarp skor sig på andras/vår bekostnad. Uppgifter är officiella och finns att hämta på jordbruksverkets hemsida, sök?mottagare av stöd. Hur länge skall denna ruttna politik få fortsätta?

Nilla Olsson
Undrande folkpensionär
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons