Annons
Insändare

Den borgerliga oppositionen är tandlös

Insändare • Publicerad 6 december 2005

Svar till Realistisk borgare (den 1 december).

Detta är en vild gissning, men kan bakom signaturen möjligen dölja sig en besviken m-anhängare? Ok, jag kan hålla med om, att den borgerliga oppositionen i Trelleborg är tandlös och har varit så under många år. Kanske är det signaturen skriver, mer intressant att lyfta arvoden under "lugna" förhållanden än att ta över regimen. Jag håller även med om, att ett sätt att ändra detta förhållande radikalt är att byta ut nuvarande ledning i respektive parti (inklusive m).

Annons

Sedan till signaturens beskrivning av m:s roll i dagens Trelleborgspolitik. Han (hon?) skriver "m har visat att de är intresserade av att driva borgerlig politik och har trasslat sig in i kommunhuset och rört om i grytan och så vidare". Man tar sig för pannan, vi vet alla i Trelleborg under vilka premisser m "trasslade" sig in. Hade man inte så grundligt fallit för locktonerna från s så hade vi redan 2002 kunnat haft ett borgerligt styre i Trelleborg. Men en kommunalrådspost och ledande nämndsposter vägde tyngre. Och vad m åstadkommit under sin tid i den oheliga alliansen är för mig och säkerligen för många andra fullständigt obekant. Det borgerliga kommunalrådets gamle partikamrat S G Berglind, vid mer än ett tillfälle i TA om svar vad han sysslade med, men det väntade svaret blev – tystnad. Kan det vara så svårt för Realistisk borgare att förstå att det för övriga partier med borgerlig syn kan vara svårt att "förlåta" den m-ledning, som tog detta för kommunen så oöverlagda steg, när regimskifte låg inom räckhåll? Man ska alltså låtsas som om ingenting har hänt?

Till slut, den nedlåtande synen på spi tycker jag signaturen ska hålla sig för god för, i det partiet (jag är inte medlem) finns i dag ett flertal personer med tidigare borgerlig hemvist (även m) som tröttnat på att man endast är intressant vid valet vart fjärde år, sedan i stort sett bortglömda.

Trelle-Borgare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons