Annons
Insändare

”De styrande partierna måste ta sitt ansvar”

Nu är det hög tid för SD, M, KD och L att ta ansvar.
Publicerad 6 februari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten skriver att han har pratat med alla partiordförandena i telefon eller druckit kaffe med dem, men han skanar förtroende för dem.
Skribenten skriver att han har pratat med alla partiordförandena i telefon eller druckit kaffe med dem, men han skanar förtroende för dem.Foto: Tomas Nyberg

De nya kommunalråden sätter sitt hopp till den nya arvodesberedningen och tror att den kommer att lösa förtroendekrisen inom politiken i Trelleborg.

Då har de helt fel. Det finns inget som kan återställa förtroendet för de personer som har medverkat till att man lägger fram en kohandelsorganisation och arvodesberedning som föreslår fantasiökningar för den politiska organisationen i Trelleborg. Gäller både till kommunalråd, nämnder och kommunfullmäktige.

Annons

Organisationen kan inte den nya arvodesberedningen göra något åt utan det är de styrande partierna som måste ta beslut för att återskapa förtroendet för dem.

Jag har pratat med alla partiordförandena i telefon eller druckit kaffe med dem.

”Organisationen kan inte den nya arvodesberedningen göra något åt utan det är de styrande partierna som måste ta beslut för att återskapa förtroendet för dem.”
Erik Remvig, kommuninvånare

Några av dem är de enda personer jag har träffat som försvarar den nya organisationen med fyra kommunalråd. Vad gäller arvodeshöjningarna är det mer att varje parti får ta ansvar för deras höjningar av arvodena. Kan också förstå att man är inte överens i alla partier.

Sorry Ann, Mathias, Erik, Henrik och Venzel det är ni som har blivit ansiktena för girigheten och den förlorade moraliska kompasserna i politiken i Trelleborg.

Det vore bäst för er själva och för Trelleborg om ni avgår.

S och VS ska inte vara stolta över ert beteende på fullmäktigemötet den 19 december och vissa personer kanske också ska ta sitt ansvar.

Det är inte lätt att styra med noll förtroende och heder.

Jag kommer att kämpa och vet att jag har många med mig tills de styrande partierna tar sitt ansvar. Vi är medvetna om att det kan ta tid men vi kommer att vinna denna striden mot girighet och moraliskt förfall.

Erik Remvig, kommuninvånare

Annons
Annons
Annons
Annons