Annons
Insändare

”De som satsar på att driva handel i Trelleborg ska välkomnas och bli hörda”

Den (25 januari) undrade butiksägaren Magnus Quick i centrum hur de olika partiernas planer för citykärnan och centrumhandeln ser ut inför valet. Här är Kristdemokraternas vision.
Publicerad 15 februari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är dags att vi tar hand om Stortorget! Det kan aldrig bli som förr, låt oss därför utgå ifrån nutid och planera för framtiden, skriver tre representanter för KD.
Det är dags att vi tar hand om Stortorget! Det kan aldrig bli som förr, låt oss därför utgå ifrån nutid och planera för framtiden, skriver tre representanter för KD.Foto: Tomas Nyberg

Ett attraktivt city och en blomstrande centrumhandel går hand i hand. Först måste vi ge handlarna rätt förutsättningar. När vi lyckas med det, då kommer också besökarna och konsumenterna. De stannar längre och återkommer gärna.

De som satsar på att driva handel i Trelleborg ska välkomnas och bli hörda. Kommunens företagsservice ska generera större utbud och locka ännu fler företag, besökare och konsumenter till city.

”Ett attraktivt city och en blomstrande centrumhandel går hand i hand.”
Erik Lundström, Mickael Rinholt och Benny Roth (KD)
Annons

Det ska finnas flera anledningar att vilja besöka och handla i city. Besökarna och konsumenterna ska känna sig speciella och uppskattade.

• Belysning ger trygghet – för inte så länge sedan gick vi en runda i city när det var mörkt. Särskilt tre platser behöver mer och bättre belysning: Stortorget, Flockergatan och korsningen gågatan-C B Friisgatan vid Böst.

• Utomhusgalleria – ”utomhustak” av till exempel ljusslingor under höst och vinter + färgglada dekorationer under vår och sommar på C B Friisgatan, gågatan och Östergatan ger oss positiva och trevliga mötesplatser som skapar en känsla av utomhusgalleria.

• Stortorget – det är dags att vi tar hand om Stortorget! Det kan aldrig bli som förr, låt oss därför utgå ifrån nutid och planera för framtiden. Varje kvadratmeter ska utnyttjas året om. Vi ska underlätta för torghandlarna, matvagnarna och andra aktörer. Det behövs ett digitalt bokningssystem och konkreta riktlinjer. Samtidigt ska ännu fler parkeringsplatser planeras in. De som finns där i dag kom till efter påtryckningar från KD.

• Parkeringar – det måste bli tydligare var och hur vi ska parkera, med zonparkering. Till exempel 30 minuter i citykärnan (zon 1), 1-2 timmar precis utanför citykärnan (zon 2) och 3-4 timmar i zon 3. De som arbetspendlar och har arbetsplatser i citykärnan ska erbjudas parkeringsplatser i zon 4.

• Mitt i City – detta är ett projekt som tagits fram av KD. I veckan ska styrgruppen träffas och gå igenom förslagen. Framför oss ser vi nya mötesplatser och aktiviteter i ett city som sjuder av liv och rörelse.

• Rent, snyggt och tryggt – är basen för en attraktiv stadskärna. Innerstadens offentliga rum är allas vardagsrum som ska inredas och underhållas ändamålsenligt för att skapa en trivsam miljö.

• Vi lyssnar på dig – du som läser detta anser troligtvis, och förhoppningsvis, att det finns mycket mer att önska. Berätta för oss!

Erik Lundström (KD), tf kommunstyrelsens ordförande

Mickael Rinholt (KD), 1:e vice ordförande samhällsbyggnadsnämnden

Benny Roth (KD) 1:e vice ordförande tekniskaservicenämnden

Annons
Annons
Annons
Annons