Annons
Insändare

De som har pengar har också makt

Reaktion på Gunilla Söderling samt Lars Mårtenssons insändare (den 17 januari).
Insändare • Publicerad 24 januari 2014

Båda era insändare har berört mig och fått mig att skriva en egen insändare.

Apropå detta att leva som indianerna. För mig var de mycket före vår tid. De behövde inte datorer för att skapa utan funderade själva. Indianerna utnyttjade naturen på ett mycket kreativt och positivt sätt. När jag jobbade på Trelleborgs museum som assistent arrangerades utställningen ”Maya” om indianerna. Den omfattade deras levnadsvanor; kojor, mat, klädsel och en del av språket vid ceremonier.

Annons

Jag kan glatt konstatera att den berikade mig mycket mer än pengar och datorer. Jag vill inte glömma att när indianerna upptäckte guld, då kom de ”vita” och ville inte ha indianerna där. De körde bort indianerna. Det handlar också om pengar och makt.

När det gäller insändaren om pensionärer tycker jag att man har jobbat och redan betalat skatt under alla arbetsår innan pensioneringen. Som pensionär tänker man – nu ska jag njuta och ha det bra efter allt arbete i mitt liv. Då kommer nya smällar, då dras ännu mer skatt.

Som pensionär får man löften, till exempel om 300 kronor mer i plånboken per månad, av den summan dras 250 kronor i skatt.

Glöm inte heller att allt är dyrare, det höjdes den 1 januari. Hyra, ström, mat, kläder, mediciner, läkarbesök... Det är ingen lyx att: betala räkningar, äta och vara påklädd i välfärdslandet Sverige.

Hur räknar politikerna när de fattar sina beslut?

Nilla Olsson
Radojka Stojkov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons