Insändare

De nya socialdemokraterna

Insändare • Publicerad 31 oktober 2006

Kommunalvalets resultat i Trelleborg tycks ha försatt de lokala socialdemokraterna i något slags vilsenhet som de ännu ej har vaknat ur. Hur skall man annars tolka att Egil Ahl och Kjell Nilsson, två erkänt genomröda representanter för sitt parti, sätter sig i ett hemligt möte med den tidigare ärkefienden, sverigedemokraterna, för att på den vägen säkra den i demokratiska val förlorade makten. Hemligt möte förresten 51; hur blev denna eskapad publikt egentligen ?

Enstaka representanter för det socialdemokratiska partiet har redan avstånd från tilltaget medan somliga försvarar det eller tiger. Senast i TA den 23/10-06 distanserar sig fem unga från denna, i deras ögon, politiska urspårning. Pernilla Eriksson, Jonas Forslind, Jonna Paulin, Björn Sjöstedt och Pernilla Engström vill forma en ny socialdemokratisk politik i Trelleborg. Några av dem sitter i Trelleborgs Arbetarekommuns styrelse men säger sig inte ha varit med när beslutet fattades att ta kontakt med sverigedemokraterna. Därmed har de sin röda väst ofläckad. Men kardinalfrågan kvarstår: Var befann sig Trelleborgssocialdemokraternas nygamla galjonsfigur när det fatala beslutet fattades? Var fanns Catherine Persson?

Heribert Kaltenbrunner

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.