Annons
Insändare

De där uppe får, de där nere får inte

Svar till Vansinnig (den 15 augusti).
Insändare • Publicerad 20 augusti 2008
Den så kallade spjutspetsskolan hjälper inte ditt barn. Tvärtom igen! Den stjälper! hävdar insändarskribenten. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Du är inte vansinnig!

Tvärtom. Du är mycket klok! Du har nämligen genomskådat spjutspetsskolan. Det är det tyvärr inte alla som har. Den så kallade spjutspetsskolan hjälper inte ditt barn. Tvärtom igen! Den stjälper!

Annons

Resurser som ditt barn med lärare skulle behövt går till utbildning, konferenser och administration. De där uppe får; de där nere får inte. Sen säger man en sak och gör en annan. Detta kallas retorik eller att ljuga. Man talar till exempel om en dialog mellan skola och föräldrar men man menar att skolan bestämmer och föräldrar ska lyda. Se på fallet Köpingeskolan. Tydligare kan det inte bli.

Rektorerna syns inte ute i verksamheten. Det var länge sen. Mycket länge sen. Den rektor som nu vilset upptäcker att han även har pedagogiskt ansvar är att gratulera. Det var verkligen en snilleblixt! Sanningen är ju den att en rektors plats ska vara i skolan, ute bland elever och lärare. Inte på ständiga och dyra konferenser och utbildningar (lär de sig aldrig något?)! Och var tas pengarna? Kära Vansinnig, du får en gissning!

Processledare då? Vad ska vi ha dem till? Ingen vet, ty de hör inte hemma i skolan.

De hör hemma i ett industrisammanhang, inte i skolan. Där är de helt onödiga och kostar bara pengar. Och var tas nu pengarna igen? Så Vansinnig, du är inte vansinnig. Inte alls! Din insändare är något av det klokaste jag läst på länge. Grattis!

Inte heller vansinnig
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons