Annons
Insändare

Dämpa bullret längs E 6 i Vellinge

Insändare • Publicerad 14 juni 2007

Kristdemokraterna i Vellinge har länge drivit frågan om att snarast bygga ljuddämpande skydd längs den hårt trafikerade E 6 i Vellinge. Områden som särskilt berörs är Eskilstorps kyrkby, Vellinge ängar, Torsgården, Vellingebacken, Vellinge väster och Håslöv. Med andra ord stora delar av Vellinge. Att försöka njuta av sommarvärmen i dessa områden är näst intill förenat med fara för att tinnitus uppstår. Trafiken har ökat markant under de senaste åren och det mesta talar för att den snarare kommer att öka ännu mer framöver. Framför allt gäller detta den tunga trafiken

Även om det inte är ett kommunalt ansvar så är det av allra största vikt att kommunen tar frågan på allvar och försöker hitta en lösning tillsammans med Vägverket för att åtgärda bullret. Eftersom kommunen agerat oerhört flexibelt och förtroendeingivande när det gäller motorvägsbygget mellan Trelleborg och Vellinge och lånar ut pengar trots att det inte är ett kommunalt ansvar, så bör det självfallet vara lika självklart att åtgärda de negativa effekterna av motorvägen.

Annons

Vellinge kommun har all möjlighet att driva denna fråga så att Vägverket uppmärksammar problemet. Kristdemokraterna i Vellinge har nyligen skrivit en motion om detta som i rekordfart hanterats av kommunens eminenta tjänstemän. Motionen blev ett ärende redan vid kommunfullmäktigesammanträdet den 30 maj. För ovanlighetens skull blev det inte avslag på motionen. Nu gäller det för moderaterna att visa resultat också. Det går med andra ord att påverka politiken i Vellinge kommun.

Anders Alkewall (kd)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons