Annons
Insändare

Dåligt beslut flytta återvinningen

Sedan ett flertal år har återvinningsanläggningen i Beddingestrand varit förlagd till idrottsplatsen. En central och bra plats. Nu har Bollklubben och Fritidsförvaltningen beslutat att flytta denna, på grund av utrymmesskäl som uppges, till utanför soptippen i Smygehamn.
Insändare • Publicerad 21 oktober 2009
Återvinningsanläggningen i Beddingestrand ska flytta. Något skribenten tror kommer att medföra att avfallet slängs i de vanliga soporna.
Återvinningsanläggningen i Beddingestrand ska flytta. Något skribenten tror kommer att medföra att avfallet slängs i de vanliga soporna.Foto: 

Vad innebär detta, jo att en ort som är under expansion och som under sommaren har flera tusen invånare samt under resten av året är större än Smygehamn kommer att helt sakna återvinningsdepå.

Tror verkligen de beslutande att detta blir ur miljösynpunkt ett bra alternativ. Konsekvenserna innebär att flertalet Beddingebor kommer att slänga avfallet i de vanliga soporna.

Nog borde det finnas en annan plats i Beddinge-strand där återvinningscontainrarna kan placeras.

Nilla Andersson
Miljövänlig beddingebo
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons