Insändare

Dålig ledning förstör elevernas framtid

Svar till Förälder till elev på SSG (den 7 maj). Att framföra synpunkter så snällt är ett hån mot de elever som nu ska sluta livet som skolelev. Det är ingen hemlighet att lektioner har blivit inställda på löpande band oavsett om det sammanfaller med inlämningstider av ett prov.
Insändare • Publicerad 19 maj 2008
Framtiden är förstörd för många på grund av dålig ledning på gymnasiet, menar insändarskribenten. Arkivbild: Claes Nyberg
Framtiden är förstörd för många på grund av dålig ledning på gymnasiet, menar insändarskribenten. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Varför ska eleven anstränga sig - när väl en lärare fanns på plats för att hålla lektion var det en resa, som 30 procent av eleverna skulle genomföra, som blev dagens ämne i stället för schemalagd undervisning.

När väl betyg skulle sättas fick de som lämnar in sitt prov två-tre månader efter fastställd datum MVG medan de som lämnat in i tid fick G+.

Det mest anmärkningsvärda är de elever som får MVG, men endast har gått i skolan då och då när det passar eleven.

Jag vet att Skolverket har fått brev angående problemet från en del elever på SSG samt att rektorn haft besök av elever angående samma problem. Men vem har brytt sig? Framtiden är förstörd för många på grund av dålig ledning på gymnasiet.

Ytterligare en förälder till elev på SSG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.