Annons
Insändare

Dags att Vellinge visar "goodwill"

Svar till Kjell Andersson spi (den 20 juni). Jag har vid ett par gånger "trycktpå" kommunen angående Fixar-Malte.
Insändare • Publicerad 26 juni 2008
Jag kunde åka runt en dag i veckan och hjälpa äldre med lite av varje, föreslår skribenten. Arkivbild: Scanpix
Jag kunde åka runt en dag i veckan och hjälpa äldre med lite av varje, föreslår skribenten. Arkivbild: ScanpixFoto: 

Första gången ringde jag och pratade med Carina Larsson (ordförande i M-nämnden). Då blev förklaringen - vi har redan tagit ett beslut i M-nämnden om att vi inte ska ha någon fixar-Malte i Vellinge. Nästa gång var nu i början på året, nu via mejl. Jag har fortfarande inte fått något svar!

Det hör till saken att jag redan är anställd i kommunen, jobbar som slöjdlärare sedan 11-12 år. Har erfarenhet från bygge i 10 år, egen bil (kombi), egna verktyg, maskiner, stegar med mera. Eftersom jag bara har en tjänst på 68 procent så finns det tid "över". Det skulle med andra ord inte behöva bli några större kostnader för att prova på att tillhandahålla en sådan tjänst. Jag kunde åka runt en dag i veckan och hjälpa äldre med lite av varje.

Annons

Att behovet finns, behövs det inga argument för! Min hustru har jobbat med äldre människor sedan 1977, och vet vilka behov som finns. Mina egna föräldrar behövde mycket hjälp deras senare år, med allt från att sätta upp julstjärnan till att hämta upp midsommarduken från källaren.

Att neka dessa äldre trotjänare sådana tjänster visar på ett förakt.

Men det är klart, med tjänstemännens löner har de råd att anställa egna drängar och pigor?

Är det inte dags för Vellinge kommun att visa lite "goodwill"? Det kan inte bara skäras ner på äldre och barn, bara för att sedan visa på att det blev pengar över så vi kan sänka skatten…

Kent Svensson, Vellinge
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons