Annons
Insändare

Dags att ta tag i badhusproblemen

Insändare • Publicerad 9 november 2006

Sedan många år tillbaka är jag en trogen badhusbesökare två gånger per vecka, onsdagar och lördagar.

Lördagen den 21 oktober var jag min vana trogen där för att simma och basta. Efter några längder i bassängen kom en kille och två tjejer i 15-årsåldern in för att simma. En av tjejerna hade tydligen även tvättid för utanpå sin baddräkt hade hon en stor t-shirt. De simmade inte så länge, jag är tveksam om hon hann med alla sköljprogrammen. Jag är i alla fall säker på att hon inte centrifugerade.

Annons

När jag sen kom in i äventyrsbadet var de där. Jag gick fram till en badvärd, en tjej, som hade uppsikt över badet, och frågade om hon såg något som var fel men hon tyckte att allt såg bra ut. Jag pekade då på tjejen med t-shirten.

– Ja, det är ju kanske inte rätt men jag kom nyss, sade hon.

Hon borde ju omedelbart slängt ut tvätterskan. Nä, tänkte jag inne i bastun, gamle man. Därefter duschade jag i alla fall, när jag stod där kom en liten gosse, även han runt 15 år. Den lille gossen hade ett par blå pumashorts, i en fotbollsmodell, långt under höftpartiet. Det är väl ok men ovanför cirka 10 cm upp sticker ett par kalsonger.

Gossen började duscha med detta på sig. Jaha, tänkte jag, han kör en förtvätt innan huvudtvätt i bassängen.

Sen är det så att 95 procent av ungdomarna som går på badhuset är analfabeter. De kan inte läsa en enkel regel som att badbyxor och dylikt ej får finnas i bastun.

Så var det med den Spjutspetsskolan. Jag undrade om gossen kunde svara på tilltal. Det kunde han, för på min fråga varför han hade kalsonger under badbyxorna svarade han, "Jag vet inte".

– Är det tufft, frågade jag.

– Nä, jag vet inte, sade han.

Det var inte mycket den gossen visste. Väl ute för att klä på mig träffade jag badvärd nummer två, en kille. Jag sade till honom att han bör gå in och hämta ut gossen i pumashortsen, att ta av kalsongerna eller skicka hem honom.

Svaret jag fick förvånade mig.

Annons

– Det är många fler än han som har kalsonger under badbyxorna.

So what, ut med dom bara!

Anders Enkvist

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons