Insändare

Dags att lyssna på oss ungdomar

Insändare • Publicerad 28 april 2008
Flera ungomar har hört av sig med insändare där de skriver att de vill ha kvar Gasverket i de lokaler där ungdomsgården ligger i dag. Arkivbild: Claes Nyberg
Flera ungomar har hört av sig med insändare där de skriver att de vill ha kvar Gasverket i de lokaler där ungdomsgården ligger i dag. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Dags att lyssna på oss ungdomarHur kan man komma på idén att flytta Gasverket till Parken? Var ska vi vara när vi väntar på bussen? Ska vi gå igenom en mörk park när vi ska hem eller när vi ska ta bussen? Om det är fest i parken för vuxna, ska de springa runt på gården när de är berusade tillsammans med oss ungdomar, är det en bra idé tycker ni? Det är en bra plats där Gasverket ligger nu. Eftersom det ligger så pass bra i centrum, borde man flytta det till en park där det går massa skumma människor? Ungdomar känner sig mest trygga när det ligger i centrum. I stället för att slösa en massa pengar på att flytta Gasverket, kan de väl lika bra renovera Gasverket där det ligger nu, där vi ungdomar trivs. Är det inte dags för er vuxna att lyssna på vad vi ungdomar i Trelleborg vill?

åsikter

Helt onödigt med flyttJag tycker inte att Gasverket ska flyttas på grund av att om man till exempel ska till bussen sent på kvällen så måste man gå genom den mörka parken helt själv. Och Gasverket ligger så bra till här så det är helt onödigt att slösa pengar på att flytta det! Har många vänner som håller med mig om detta!

Gasverket är en perfekt platsJag tycker att själva idénatt flytta Gasverket låter sjuk, eftersom Gasverket är en perfekt plats för ungdomar. Gasverket har nyss blivit renoverat, och Gasverket har allting man kan önska. till exempel har vi en skateboardramp inomhus! Och ifall vi flyttar till Parken, då får vi ingen ramp, ingen stor gård för oss själva. Så jag tycker att idén är helt bortkastat! För alla ungdomar som spenderar sina dagar här, de tycker exakt likadant som jag gör. Det gjordes en Dagens fråga, och 87 procent svarade klart och tydligt nej och 13 procent svarade ja. Och sen kommer det inte bli lika lockande ifall det kommer ligga i Parken, eftersom det ligger så dåligt! Det ligger varken nära till busshållplatserna, eller stan och sen finns det redan så mycket i Parken. Enligt mig är frågan om flytten av Gasverket till Parken helt onödigt, och bortslösad tid. För ungdomarna kommer nog aldrig att gå till Parken.

Ett gäng ungdomarsNicci Olsson Från en förvirrad tjej
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.