Annons
Insändare

Dagens samhälle bygger på samarbete och allianser

Svar till Sten Björks (den 24 oktober).
Insändare • Publicerad 4 november 2013

Sten Björk riktar kritik mot Malmö för att de har gjort sin hemläxa och utvecklat en region som nu är i framkant. Trelleborg är däremot ohjälpligt efter och måste inse att vi vinner mycket mer på ett framgångsrikt Malmö än på att bekämpa och konkurrera med dem. 

Hade vi däremot gjort vår hemläxa för en så där 15-20 år sedan hade vi i dag haft både utbyggd hamn, ringled och inte minst pendeltågtrafik till kommunen. Kommunen har uppenbarligen varit senfärdiga och oprofessionella, något som mest kan liknas vid trial-and-error-principen. 

Det påbörjas alltså ett hamnbygge utan att det finns en logistikplan fastställd och godkänd, med resultatet att vi nu börjar vi fundera på hur trafiken ska ledas till och från hamnen och var tågstationen ska ligga. 

Nej, vi ska vara tacksamma att vi bor så nära en stad som lyft sig från att vara en utdömd industristad till att vara en av de mest innovativa och spännande i Europa i dag arbetar till exempel långt fler i Västra hamnen än under tiden då Kockums och andra industrier låg där.Sten Björk, vi kan inte leva kvar i en gammal nostalgisk vänsterideologi som arbetade med att befästa gränser. Se i stället Trelleborg som en del av Öresundsregionen. Dagens samhälle bygger på samarbete och allianser - ingen kan längre vara ensam och stark utan vi kan tillsammans med Malmö, Lund och Köpenhamn hitta vår position. If you cant beat them join them. Gör till exempel Trelleborg till en riktigt attraktiv plats att bo på med riktigt bra skola, vård och omsorg.

Nilla Olsson
Magnus
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons