Annons
Insändare

Dagens ros…

Insändare • Publicerad 9 november 2007
Risas. ARKIVBILD: Lise Åserud / SCANPIX
Risas. ARKIVBILD: Lise Åserud / SCANPIXFoto: 
Rosas. ARKIVBILD: Patrick Sörquist / SCANPIX
Rosas. ARKIVBILD: Patrick Sörquist / SCANPIXFoto: 

Dagens ros

…till fp-ledaren Jan Björklund som omedelbart och på ett korrekt sätt agerar efter avslöjandena om de folkpartistiska statssekreterarnas utnyttjande av svarta tjänster. Jan Björklund uttalar sig klart och tydligt och bemöter pressens frågor vänligt och korrekt. Med Jan Björklund som statsminister hade Alliansen haft en chans att vinna nästa val.

Annons

Lars Andersson

Dagens ris

…till Fredrik Reinfeldt. Först agerar han till synes inte alls och visar en arrogant översittarmentalitet gentemot pressen, sedan felaktigt baserat på bristande faktainhämtning och till sist överilat och felaktigt baserat på känslor. Det hade varit möjligt att omplacera Ulrika Schenström till en pressekreterartjänst eller liknande som hon troligtvis har kompetens för och bara tagit bort hennes ansvar för krisberedskap. På det sättet hade Reinfeldt kunnat fortsätta utnyttja hennes tjänster och AB Sverige hade sparat 24 månadslöner + arbetsgivareavgifter, vilka nu är totalt bortkastade. Att Reinfeldt har överlåtit ansvaret för krisberedskap åt en ung yrkespolitiker utan erfarenhet av nationell eller internationella kriser är i sig ett gravt misstag. Det är också omänskligt att kräva 24 timmars jour av någon. Det vore intressant att veta vilka andra statssekreterare eller yrkespolitiker som har (hade) krisberedsskapsansvar när inte Schenström var i tjänst.

Lars Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons