Annons
Insändare

Dagens ledning gör ett utmärkt arbete

Man kan inte utan förvåning läsa dessa oändliga insändare som påtalar ringväg, hamnen och fängelse i Trelleborg.
Publicerad 16 juni 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det verkar som vissa inte förstått att kommunledningen inte motarbetar sina medborgare utan gör ett mycket bra arbete för den stora majoriteten i Trelleborg, skriver Roland.
Det verkar som vissa inte förstått att kommunledningen inte motarbetar sina medborgare utan gör ett mycket bra arbete för den stora majoriteten i Trelleborg, skriver Roland.Foto: Tomas Nyberg

Och alla har väl vid detta laget förstått, var dessa skribenter kommer från. Påhoppen på befintliga politiker som för tillfället styr i Trelleborg, är i stora delar hårresande. Vi har i dag ett demokratiskt samhälle där politiker väljs i perioder för den politik de vill genomföra i kommunen.

Vissa förslag kan kanske genomföras inom ett par veckor eller månader. Medan andra långtgående förslag tar år. I det politiska uppdrag finns också ett mått av strategi och visioner om hur man vill utveckla sin kommun.

Annons

Dessa strategier och visioner brukar som regel passera förändringar i val, utan att den nya politiska konstellationen gör några större förändringar. Man kan inte bara planer fram till nästa val. Utan stora projekt som i vårt fall till exempel ringväg och hamn måste få ta tid. Under denna process skall man inte ha folkomröstningar som ändrar framtida planeringar.

”Vi är jättemånga som tycker dagens ledning gör ett utmärkt arbete och som hoppas att de fortsätter i samma riktning.”
Roland

Man läser om den tysta massan i Trelleborg. Den finns. Och denna massa, som en gång röstade fram nuvarande kommunledning med stor majoritet i senaste valet, vill ha en fortsättning på den väg som pågår just nu.

Det verkar som vissa inte förstått att kommunledningen inte motarbetar sina medborgare utan gör ett mycket bra arbete för den stora majoriteten i Trelleborg. Detta lilla klientel som inte gillar nuvarande utveckling av Trelleborg, får säker sin chans nästa år att välja fram ett parti som vill stoppar all kommunal utveckling (på jordbruksmark).

Jag tror dock inte den möjligheten bli så stor då majoriteten av partierna är för utveckling, förutom ett par små som är emot. Men lycka till.

Ett annat inslag om att kommunal demokrati skall pågå på daglig basis med invånarna, visar bara på stor okunskap om hur kommunal politik bedrivs.Vi är jättemånga som tycker dagens ledning gör ett utmärkt arbete och som hoppas att de fortsätter i samma riktning.

Roland

Annons
Annons
Annons
Annons