Annons
Insändare

Centrum är infekterat av tung kriminalitet

Insändare • Publicerad 17 juni 2005

Härom natten small det igen, ungefär vid femtiden. Ännu en stulen bli kraschade på Kapellgatan i centrala Trelleborg. Det rapporterades också att två stulna bilar stod demolerade vid kommunala musikskolan. En bil på Nygatan stod med en fönsterruta inslagen och stereo utriven.

Runt tre kvarter har åtskilliga brott begåtts under en natt. Det är ingen tillfällighet.

Annons

Boende vaknar på nätterna av skrik och bråk på Nygatan, bilar som kör i höga hastigheter och vandalism. Bilar blir stulna med jämna mellanrum och inbrott i bilar sker ännu oftare. Vid olika tillfällen har det varit slagsmål på gatan.

Vissa boende har skrivit insändare och brev till kommunen men inget har förbättrats utan tvärtom har situationen försämrats. Andra grannar berättar att invandrare från klubbarna på Östergatan till stor del är upphov till kriminaliteten där det bedrivs illegal sprithandel, prostitution och att polis gjort ett flertal razzior mot klubbarna Dock utan att området omkring fått lugn och ro. Vid den östligaste klubben har skottlossning ägt rum, något som visats på TV3 i programmet Efterlyst. Rädslan bland invånarna sprider sig och vi är uppriktigt rädda för att flanera på Nygatan/Östergatan/Hantverkargatan efter klockan tio.

Kommunen måste ta ansvar för att motverka denna negativa trend som enligt grannskapet enbart förvärras. Vad gör våra lokalpolitiker åt detta allvarliga problem?

Vår familj har för länge sedan tappat förtroendet för socialdemokraterna men anser att det håller på att spåra ur. Vissa boende överväger att flytta men det finns säkert de som varken har råd eller ork att förflytta sig. Vilket ansvar har ägaren för fastigheten som hyr ut lokaler till sådan verksamhet? Vi är även intresserade om vad kommunen arbetar för att minska kriminaliteten i dessa bostadsområden och hur polisen uppfattar situationen.

Boende på Nygatan

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons