GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bygg ut väg 9 och dra den norr om Böste, Smyge och Beddinge

Med tanke på den evigt diskuterad ringvägen och fängelset så måste vi på östra sidan som tänker på Trelleborgs bästa få ett klargörande från kommunen och Vägverket.
Publicerad 10 september 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten vill se en väg norr om bland annat Beddingestrand.
Skribenten vill se en väg norr om bland annat Beddingestrand.Foto: Sara Johari

Själv är jag i grunden positiv till att man utvecklar Trelleborg med ny ringväg och ett nytt fängelse, trots att det blir en mycket förhöjd vägtrafik på mitt håll. Fördelarna överstiger klart nackdelarna, enligt mig.

”Själv är jag i grunden positiv till att man utvecklar Trelleborg med ny ringväg och ett nytt fängelse, trots att det blir en mycket förhöjd vägtrafik på mitt håll.”
Nils

Men för att möjliggöra detta så krävs naturligtvis att man bygger ut riksväg 9 vid Gislövs idrottsplats och drar en väg norr om Böste så att trafiken kommer att ledas norr om Smygehamn, Beddinge, Abbekås och Mossbystrand som det en gång var tänkt. Om man inte har denna tanke från kommunen och Vägverket så tror jag inte många i vårt område eller region skulle rösta för en etablering av fängelset och ringväg då trafiksituationen torde bli helt ohållbar på detta hållet ut mot Beddinge.

Enbart att de danska bilarna som nu kör R9 i stället för på motorvägen mellan Malmö och Ystad (stenkastningen) ställer i dag till det rejält. Önskar ett svar från någon ansvarig inom kommunen och/eller Vägverket.

Nils