Annons
Insändare

Bygg upp polisens kapacitet

Insändare • Publicerad 12 november 2007

I lördags blev min dotter med familj drabbad av ett inbrott i sitt hem. Detta är en stor kränkning för dem som bor i hemmet samt för oss närstående.

Tjuvar trampade in i någon annans hem, och stal bland annat alla deras smycken, de tog var allt som vår dotter hade från den dagen hon föddes. Hennes dopgåva, ett vackert smycke, en brödkavel, som en duktig guldsmed hade gjort. Detta var vår gåva till vår dotter som hon fick när hon hade tagit sin examen. Hennes bröllopsgåva och smycken från hennes avlidne mormor och så vidare är minnen för henne som tjuven skoningslöst bara tog med sig.

Annons

Tjuven gick dessutom in i vårt barnbarns rum och tog vårt barnbarns smycken, det får mig att må illa. För tjuven blir det bara en peng men för mina anhöriga blir det en förlust för livet. Jag hoppas att det inte finns någon som vill köpa tjuvgodset. Lämna tillbaka smyckena till dem det tillhör.

Nu politiker får Ni nog vakna upp. Vi vanliga medborgare vill kunna känna oss trygga.

Vi vill kunna lämna vårt hem, vår bil, promenera ute och så vidare utan att vara livrädda att någon annan ska göra anspråk på våra saker. För att inte tala om det psykiska lidande som de drabbade utsätts för. Poliserna som kom en timme efter konstaterat inbrott gjorde vad de kunde och ingen skugga ska falla över dem. Deras resurser räcker helt enkelt inte till. Det är Ni politiker som måste ta Ert ansvar. Ni måste bygga upp polisernas kapacitet och resurser så att de kan möta den kriminella verkligheten som i dag växer fram.

Säg inte bara ja så är det, utan ta detta till Er och gör något åt det. Nästa gång är det kanske ditt hem, din bil, din familj eller ditt liv som står på spel.

Mormor

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons