Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bygg svensk pensionärsstad i Grekland

Förslag till bostadsminister Per Bolund (MP).
Skribenten har en annorlunda idé för äldreboende för svenskar i Grekland.
Skribenten har en annorlunda idé för äldreboende för svenskar i Grekland.
Foto: LEIF R JANSSON / TT
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sverige och Grekland har kommit överens att bebygga ett större område på ön Naxos för svenska pensionärer, som kan tänka sig att flytta dit. Sverige och Grekland delar mark- och byggkostnader. Platsen ligger vackert vid Egeiska havet och nära staden Naxos. Personalen, läkare och sköterska med flera, ska vara delvis svensk men huvuddelen grekisk arbetskraft när projektet är klart. Grekland bygger, men Sverige har inflytande på bostadsbeståndet och övrig planering. Det blir en stor arbetsplats för grekerna på ön.

Det är ett sätt för Sverige att efter Coronatider bistå länder i södra Europa inom EU, samtidigt som vi har stor brist på både boende och personal för äldre i Sverige. Många hus och lägenheter kan bli lediga här när projektet blir klart om cirka tre år, vilket underlättar för våra yngre att komma in på bostadsmarknaden

Åke Larsson

Läs mer