Annons
Insändare

Bygg ringvägen nu!

Insändare • Publicerad 22 december 2008

Med tanke på hamnens utbyggnad och rådande konjunktur är det brådskande att bygga ut ringvägen.

Det förslag om avfart till ringväg norr Skegrie verkar vettigt med tanke på framtida utbyggnad och att denna lösning kan hålla i 50-100 år framåt. Anslutning till befintlig infart skall ske öster om järnvägsviadukten.

Annons

Låt infarten till hamnen gå i höjdnivå som infarten har under viadukten västerut till väster om slakteriet, därefter i tunnel under järnvägsspåren till blivande hamnplan. Schaktmassorna från infart och tunnel kommer väl till pass för utfyllnaden. Hamngatan-Järnvägsgatan mister sin betydelse som genomfart till mångas belåtenhet. Trafiken österut kan nyttja Glasbruksgatan-Engelbrektsgatan eller en ny inre ringväg.

Satsa på spårbunden trafik med förbindelse till Malmö, Helsingborg, Lund, Köpenhamn etc. För att få detta inom rimlig tid bör man satsa på slutstation vid Vipeängen där anslutning kan ske med bussar och övriga kommunikationsmedel.

Denna lösning borde väl tilltala boende på både öster och väster.

Sven Karlsson (s)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons