Insändare

Bygg om Tingshuset till en moské!

Insändare • Publicerad 5 mars 2007

Svar till Tome Krstevski (den 19 februari).

Vem vill bygga en moské eller ortodox kyrka i Trelleborg? Den frågan ställer Tome Krstevski mig efter mitt förslag att bygga en moské i centrum.

Om Tome Krstevski har läst mina inlägg här i tidningen, vet han att jag lämnade ett altarnativt förslag vad tingshuset kan användas till så även Köpingeskolan.

Jag påpekade också att jag inte är stadsplanerare och har därmed lämnat dörren öppen för andra förslag. När frågan om den ortodoxa församlingen kom i sökljuset, hänvisade jag till att man kanske ska ta kontakt med den muslimske ledare och den ortodoxe prästen för Trelleborg, just för att behovet av en moské eller kyrka ska bli rätt från början.

Att påstå jag ska ta reda på fakta är en tolkning vad man menar med fakta. Jag lämnade ett förslag utifrån det jag hör från min omgivning, vad de tycker och önskar sig för att kunna utöva sin tro som jag utövar min. När det gäller den juridiska frågan lämna jag den till dem som kan det. Så allt jag gjort är att i demokratisk ordning lämna förslag på platser för sådana byggnader i centrum, dels för där redan finns ett bra transportnät och dels för jag tror det gynnar turismen och handeln i området.

Att påstå att vi som har synpunkter i frågan om en moské eller ortodox kyrka i Trelleborg har en underton av negativa fördomar i frågan tar jag avstånd ifrån, så min fråga till Tome är: Vad menar du med vi enbart uttalar oss med fördomar?

Så bäste Tome Krstevski då du har gjord sig till talesman för den ortodoxa församlingen och anser att det inte finns något behov av en ortodox kyrka i Trelleborg, så kvarstå mitt första förslag som det bästa – bygg om Tingshuset till en moské, helst i dag och inte i morgon.

Nilo

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.