Annons
Insändare

Buskörningen kommer att finnas kvar

I TA (den 8 september) kunde man läsa om ett medborgarförslag med poängen att kommunen, alltså skattebetalarna, skulle se till att buskörarna fick någonstans att hålla till där de kan köra utan störningar och risk för allmänheten.  
Insändare • Publicerad 17 september 2009

Oppositionsrådet Catherine Persson verkar vara av samma åsikt. En kvalificerad gissning är dock att buskörningen kommer att finnas kvar inne i centrum i alla fall, eftersom det klart och tydligt framkom i artikeln där en del av förarna intervjuades, att de inte är intresserade av huruvida deras fritidsaktiviteter överhuvudtaget utgör ett störningsmoment eller en risk för någon. Redan idag finns det alternativa platser att köra på där det inte finns några boende i direkt närhet, trots detta körs det i centrum. Men det som upprör mig mest är ändå att förarna ger uttryck för total brist på respekt och hänsyn gentemot allmänheten, både i ord och handling, och detta ska alltså belönas? Jaha. Så bra. Jag kanske skulle samla ihop ett gäng av mina ryttarkompisar och sprätta upp gräs och rabatter i parkerna, utan hänsyn till joggare, fikande familjer och lekande småbarn. Fylla Stortorget med hästar och ryttare lagom till torghandeln, eller ha galopprace på Dalabadets strand under pågående badsäsong. Då ska vi se om skattebetalarna kan sponsra oss med en rejäl ridbana.

Nilla Andersson
Ryttare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons