Insändare

Buskörning

Nu måste polisen ta tag i idiotkörningen med mopeder runt Flaningen.
Insändare • Publicerad 12 augusti 2009

Med tanke på barn och skola i anslutning till grusvägen kommer snart en allvarlig olycka att ske.

Oftast rör mopederna sig via Magistergatan och uppifrån Hallasvängen i 50-60 kilometer i timmen rakt igenom Flaningen.

Snälla försök att göra något åt detta.

Väldigt orolig förälder.

SVAR:

Problemet med mopedkörning och den oro och otrygghet detta skapar är inte bara ett problem i omgivningarna kring Flaningen utan finns på många ställen både i vårt närpolisområde och på andra orter också.

Som vanligt är denna typen av arbetsuppgifter en resurs och prioriteringsfråga, det vill säga det är inte helt lätt att övervaka mopedkörning och det innebär också att andra arbetsuppgifter får stå tillbaka.

Vi vet dock av erfarenhet att just denna typen av "buskörning" med mopeder, ofta är en sådan sak som ligger väldigt högt upp när polisen och kommunerna genomför trygghetsmätningar. Det vill säga människor oroar sig mycket just avseende mopedkörning. Därför är det ingenting vi negligerar utan vi ska i den mån vi har tid och möjlighet i större utsträckning ha övervakning i det beskrivna området.

Jag vill dock betona att oavsett polisens insatser kommer denna typen av ofog alltid äga rum på olika platser. Det finns därför även ett stort föräldraansvar i detta att tala med sina mopedburna ungdomar, inte bara om trafikregler utan också om trafikmoral, vett och etikett. I övrigt har polisen tydliga trafikmål och i den mån någon överträder reglerna vare sig man färdas i bil, på cykel eller moped, riskerar man att bli rapporterad.

Mats Hammar

Bitr. C Närpolisområde Söderslätt

Kommissarie

Nilla Andersson
Väldigt orolig förälder
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.