Annons
Insändare

Buskörning ett stort fritidsnöje

Insändare • Publicerad 11 juli 2007

Jag läste UT: s insändare den 5 juli om trafiksituationen i Trelleborg och delar synpunkterna till fullo. Och jag vet många andra som gör det samma. Själv bor jag på Valldammsgatan och har där kunnat bevittna de mest skiftande trafikförseelser man kan tänka sig.

Det mest påtagliga är hastigheterna på både bilar och motorcyklar. Varje kväll är det ett flertal trafikanter som tror att man kan bedriva streetracing längs Valldammsgatan. Hastigheter uppemot 90 – 100 kilometer i timmen är inga ovanligheter trots övergångsställen och korsningar med mycket trafik. Bilarna tillsammans med alla motorcyklars raka rör lägger en konstant bullermatta i grannskapet när gasen trycks i botten. Om man studerar trafiken som passerar i ständiga cirklar runt centrum finner man ganska snart att det är samma fordon i väldigt många fall.

Annons

Det finns även ställen utanför stadskärnan där trafiken är ytterst allvarlig. Infarten från Kyrkoköpinge via Malörtsvägen överträffar nog det mesta i hastighetsrekord.

I korsningen Valldammsgatan– Nygatan har det varit flera allvarliga olyckstillbud. Man kan undra över varför statsmakten stiftar lagar som ingen övervakar på ett vettigt sätt.

Det är kanske dags att göra liksom de mindre tätorterna kring Trelleborg. Begränsa hastigheten till 30 km i timmen i de delar av stan där störningarna är som störst. Naturligtvis måste man då se till reglerna följs annars har det ingen betydelse. Möjligen finns andra lösningar men det är viktigt att poängtera att kommunen måste agera om det skall komma förbättringar till stånd.

KEB

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons