Annons
Insändare

Bush tar miljöansvar

Insändare • Publicerad 27 juni 2005

"Det är dags att börja bygga kärnkraftverk igen", sade USA:s president George W. Bush i skyddshjälm vid kärnkraftverket i Calvert Cliffs i Maryland.

I en tid när den europeiska miljödebatten i allmänhet och den svenska i synnerhet kretsar kring svulstig retorik med förenklade och dramatiska uttalanden samt handlar om att erbjuda så otäcka scenarier som möjligt vill presidenten med det nya energipaketet bygga 30 nya kärnkraftverk för att säkerställa framtida kvantiteter av ren och billig energi. Satsningen kommer långsiktigt att reducera oljeberoendet och stimulera kompetensmobiliseringen.

Annons

Förutom USA har Frankrike byggt 58 och Kina planerar att bygga 40 kärnkraftverk, och tillhör de länder som inte köper eko-fundamentalisternas skrämseltaktik eller lever kvar i gamla myter om teknologin. I stället verkar den svenska regeringen tjurskalligt tro att fler kolkraftsprogram i Tyskland och ökad elimport ifrån miljöfarliga produktionsanläggningar skall lösa energifrågan.

Det är hög tid att öppna Barsebäck 2.

Johan Arvidsson, MUF
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons