Insändare

Budskapet gick uppenbarligen fram

Insändare • Publicerad 3 oktober 2006

Svar till signaturen "Dela inte dessa tankar med andra".

Ironi är svårt. När jag satt i den lilla franska bilen på motorvägen till Göteborg, och masade mig fram i 110 kilometer i timmen, funderade jag över hur jag skulle kunna skriva om den allt hetsigare trafiken på våra vägar.

Förutom en och annan tungt lastad långtradare var jag långsammast på banan. Lyxbilarna for förbi i svindlande hastigheter och jag noterade till min förvåning att förare i norskregisterade bilar var värst. De hade uppnebarligen väldigt bråttom hem.

Men inte kan man skriva och anklaga ett helt folk för att vara bildårar, inte kan man överhuvudtaget klanka ner på andra bilförare – det blir gärna förmätet och uddlöst. I stället tog jag rollen själv och överdrev och fabulerade en provokation för att se om det kunde väcka någon slags reaktion.

De flesta genomskådade mig, och skrattade men funderade över sakfrågan; den allt våldsammare trafiken. Andra, som insändarskribenten, tog mig på allvar och det är ju lite kul det också. Och budskapet gick uppenbarligen fram. Det var målet. Inte att klämma sträckan Ystad – Göteborg på mindre än tre timmar.

Robert Dahlström, kulturredaktör och

krönikör på Allehanda

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.