Insändare

Brist på stolar på Akka

Det finns en del synpunkter på vår vardag som diskuteras man och man emellan.
Insändare • Publicerad 29 november 2010

På Akka, där många bor och många andra vistas vid måltider och aktiviteter är man allmänt irriterade över brist på stolar. Såväl vid matborden som de stapelbara extrastolarna. Nästan samtliga är rasiga vid karmarna eller ryggstöden. Limningarna har släppt och en del är undansatta som odugliga. De som ansvarar för anläggningen borde tas i örat. Man kan inte blunda i all oändlighet. Enklast vore att köpa en liter trälim och be någon pensionär åtgärda men se det är inte genomförbart. Så tillsvidare får gästerna samsas om de stolar man vågar sätta sig på.

Men det är inte bara ris. Vi som äter där eller får den hjälp som erfordras för respektive är mycket nöjda med vad som erbjuds.

Till verksamhetschefen externt, som sätter vår matsedel, finns en fråga: När får vi skånsk äggakaga med fläsk/bacon och lingonsylt? Vi är många som väntar. Vi äldre önskar gammal husmanskost och Göran och staben kan säkert göra den sortens mat lika bra som den vi får idag…

Vi förväntar oss att det blir bättre med bristen på stolar.

Svar direkt: Stolarna är i många fall i dåligt skick. Dessa limmas så fort de upptäcks. Troligtvis behövs ett antal bytas ut och förvaltningen kommer att göra en inventering och se hur stor nyanskaffning som behöver göras.

Kenneth Johansson

Verksamhetschef

Socialförvaltningen

Trelleborgs kommun

Naturligtvis är vi tacksamma för att få tips på vad man önskar för mat på sin restaurang, och här har Göran och hans kollegor en stor roll. Inför varje matsedel träffas en matsedelsgrupp bestående av medarbetare från våra kök inom vård och omsorg för att diskutera vilka rätter man ska servera. Alla har här lika stort inflytande och lika stor möjlighet att få sin röst hörd. Detta innebär att om man som restauranggäst lämnar förslag på maträtter man vill ha på sin matsedel till restaurangen, kan personal från denna ta med sig detta till mötet och ev. få in på kommande matsedel. Vi lyssnar gärna på våra matgäster - alla önskemål är välkomna!

Ulrika Arnell

verksamhetschef, måltidsservice

Nilla Andersson
Pensionärer
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.