Annons
Insändare

Bredbandsnät baserat på fiberkabel på gång

Svar till Datanörden, 18 år (den 20 augusti). Önskemålet om att etablera ett bredbandsnät baserat på fiberkabel, i Trelleborg är mycket angeläget. Både för privatpersoner och för företag.
Insändare • Publicerad 22 augusti 2008

Inom den tekniska förvaltningen pågår ett arbete sedan någon tid tillbaka, med att bygga vidare på, och öppna upp det fibernätverk som redan finns inom staden. Detta nätverk förbinder i huvudsak kommunala verksamheter, som skolor, förvaltningar m.m. sjukvårdsinrättningar och en del större företag. I den takt med att fjärrvärmeledningar gräves ner i stadens gator, lägges även tomrör, som är avsedda för fiberkabel.

Det har nyligen gjorts en avsiktsförklaring mellan Tekniska förvaltningen och Trelleborgshem om att ansluta deras fastigheter till ett bredbandsnät, som ersätter dagens kabel-tv nät. Det kommer också att ställas krav då man anlägger nya bostadsområden, såväl som redan befintliga. Tekniska förvaltningen har nu anställt en person, som enbart skall arbeta med bredbandsutbyggnad.

Annons

Det befintliga fiberbredbandsnätet drivs nu inom den skattefinansierade

verksamheten, och avsikten är att organisera det i ett eget kommunalägt

bolag. Arbetsnamnet är Trelleborgs Bredbands AB, och avsikten är då att detta skall bedriva en utbyggnad av ett höghastighet nätverk, och att erbjuda olika konkurrerande operatörer att etablera sig och som i sin tur skall erbjuda olika bredbandstjänster till privatpersoner och företag.

I förlängningen skall detta på ett naturligt sätt göra det mer attraktivt att bo och verka inom kommunen.

Eric Samuelson (m) ordförande Tekniska nämnden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons