Annons
Insändare

Bra ledning och poliskår skapar lugn i Trelleborg

Jag fick tipset av min särbos mor att inte bara skriva om negativa saker. ”Vi behöver höra trevliga nyheter”, sa hon väldigt klokt.
Publicerad 6 maj 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten besökte Lund under valborgshelgen och mötte glada poliser som hyllades med blommor som sattes på polisbilarna.
Skribenten besökte Lund under valborgshelgen och mötte glada poliser som hyllades med blommor som sattes på polisbilarna.Foto: Privat

Då tänkte jag som trelleborgare nämna att jag var i Stadsparken i Lund på valborgshelgen. 10 000-tals ungdomar och studenter går till Stadsparken och festar loss så det står härliga till.

Min särbos far fyller 82 samma dag och blir hyllad av upprymda men vänliga ungdomar. Han är en Lundabo uti fingerspetsarna och har varit på plats i Stadsparken sedan tidigt 1960-tal nästan varje valborg och missar ingen karneval.

Annons

Pest och pina och för stökigt tycker många. Kul tycker jag som åskådare. Polisen var där och styrde upp det hela med bravur. Inga kravaller likt Malmö i påskhelgen och inga uppbrända polisbilar eller kapade bussar.

Sen avbryts festandet cirka 17.00 för upprensning och förberedelser inför bålet på kvällen. Fantastiskt snabb och rationell städning efteråt. Bra Lunds kommun eller annan ansvarig.

Polisen fick massor av blommor på sina bilar av uppskattande lundabor och flera konstaplar diggade i takt med musiken. Mycket bra polisen! Så vill vi ha det, inga kravaller och polis i symbios med svenska folket när vi har våra högtider som vi ska vara stolta över och värna om.

Nog om Lund. I Trelleborg är det också oftast lugnt. Det beror på att vi har ett handfast starkt och bra styre i kommunen. Samt naturligtvis en mycket duktig poliskår I Trelleborg som föredömligt stämmer i bäcken och håller ordning på gator och torg så att det inte uppstår kravaller och bråk.

Gunnar Henriksson

Annons
Annons
Annons
Annons