GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bra jobbat av Tanzania

Nyss hemkommen från Tanzania. Vi brukar åka dit då och då mest för att vi tycker att det är ett fantastiskt land och där de vilda djuren har stora ytor att röra sig mellan. Storslagen natur samt de genomtrevliga människorna.
Publicerad 11 november 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En glad plastsamlare som dessutom håller på TFF om man tolkar hans fotbollströja rätt.
En glad plastsamlare som dessutom håller på TFF om man tolkar hans fotbollströja rätt.Foto: Privat

En vän från Beddingestrand har hus där och bedriver lite safariverksamhet tillsammans med en lokal bybo.

Så det var med stor glädje som vi kunde konstatera att det numera finns ett program för återvinning av plast. Hör och häpna!

Vi vet inte exakt hur det fungerar men vissa regioner betalar för uppsamlad plast. Inte som vi har med pant på plastflaskor utan ett kilopris på insamlad plast. Flaskor dunkar med mera. Vidare så är plastkassar förbjudna.

Många barn tar tillfället i akt och går längs vägarna och plockar flaskor och dunkar. Sen läggs det i stora säckar som hämtas upp och insamlarna får några ören för detta. Exakt hur det fungerar vet vi inte men enligt vår lokale vän så fungerar det hela bra.

Kan i alla fall konstatera att längs vägarna och i städerna är det ljusår bättre än för bara något år sedan…

Plasten är nästan helt borta.

Bra jobbat Tanzania!

Gunnar Henriksson och Sara Berling