Annons
Insändare

Bra att skolan fick mer personal

Insändare • Publicerad 3 januari 2006

Det är med stort intresse vi läser Egil Ahls och Lars Christenssons information i Trelleborgs Allehanda den 23 december angående tillsättning av nya tjänster för att kunna utveckla studietorget samt mentorskapet vid Gymnasieskolan i Trelleborg.

Vi vill på detta vis tacka dig för det arbete du har lagt ner på att bearbeta socialdemokraterna i Trelleborg, för att de skall inse, att skall vi återigen få en fungerande skolverksamhet i Trelleborg och därtill en spjutspetsskola måste mera personal tillsättas.

Annons

Vi ber dig fortsätta göra vad du kan för att förmå socialdemokraterna att inse, att det viktigaste för att vi skall få en fungerande skolverksamhet i Trelleborg är att våra lärare har en rimlig arbetsbörda, att lärarkåren orkar med sin arbetsbörda, att vi får ner sjukskrivningarna bland lärarkåren som uppstår på grund av utbrändhet och att lärarna har möjlighet att fokusera på pedagogiken.

Lärarna skall använda sin planeringstid till att förbereda lektionerna så att eleverna får ut så mycket som möjligt av dessa.

Lärarna skall ej använda sin planeringstid till mentorsamtal samt administration.

Den tid som går åt för att sköta mentorsamtal och administration måste täckas upp av andra lärare, det vill säga den så kallade spjutspetsskolan kräver mer resurser i form av fler lärartjänster.

Vi måste dessutom omedelbart få mindre barngrupper inom barnomsorgen samt mindre elevgrupper i skolorna.

Vi måste se till att läroböckerna är nya och moderna, kunskap är en färskvara. Vi kan inte år ut och år in (vilket socialdemokraterna tror) använda oss av böcker från 1970-talet.

Skall vi ha så kallade processledare måste vi se till att det finns vikarier för dem under den tid av dagen som de "processar".

Vi måste få tillbaka en positiv anda inom skolverksamhet i Trelleborg och detta gäller bland såväl lärare, elever som föräldrar.

För att lyckas med att få tillbaka en positiv anda inom skolverksamheten måste du i samarbete med övriga oppositionspartier under våren lyckas förmå socialdemokraterna att inse ovanstående samt försöka åtgärda de problem som finns och som är relaterade till ovanstående.

Vi behöver dessutom, för att göra upp med allt det negativa som spjutspetsskolan hittills har stått för, en ny skolledning som har ett synsätt som delas med oss intressenter av skolverksamheten i Trelleborg.

Annons

Den nuvarande skolledningen står för så mycket negativt, för så mycket som vi inte önskar.

Som sagt det behövs positiva saker som händer nu, såsom till exempel ditt initiativ med att förmå sossarna att ställa sig bakom nyanställningar av lärare.

Till hösten kan vi bortse ifrån sossarnas åsikter de är då med all sannolikhet bortröstade.

Då är det du tillsammans med övriga borgerliga partier som visar färdriktningen för skolverksamheten i Trelleborg.

Då får Egil stå på läktaren och titta på.

Än en gång tack för en bra insats vad det gäller initiativet med att tillsätta nya lärartjänster till studietorget.

"Intressent av skolverksamheten i Trelleborg"

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons