Annons
Insändare

Bortskämda politiker

Våra politiker är som bortskämda småungar, tjatar sig till saker för att kompisarna har det, i detta fall ett Natomedlemskap. Utan minsta tanke på prislappen och argumenten.
Publicerad 17 maj 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jag tycker det är mycket bättre att Sverige jobbar för fred med FN än att rusta för krig med Nato, skriver Kejll Forsberg i sin insändare.
Jag tycker det är mycket bättre att Sverige jobbar för fred med FN än att rusta för krig med Nato, skriver Kejll Forsberg i sin insändare.Foto: Johan Nilsson/TT

2 procent av BNP gissar jag att det medför, tusen kronor mer i skatt per månad. Många av de pengarna går till krigsmateriel och de är inte KRAV-märkta precis. Man måste sätta saker i sitt rätta perspektiv.

Ukrainakriget började på grund av att de snackade om ett Natomedlemskap. USA och Ryssland har alltid varit som hund och katt, båda vill ha världsherraväldet. I Natonamnet står det med osynlig skrift USA.

Annons

Man måste lyssna på de människor som har kunskapen, i detta fallet är det militärerna, och de säger att det inte brådskar med att besluta om ett Natomedlemskap.

Putin vill återskapa Sovjet, det är hans mål och där ingick inte Sverige eller Finland.

Jag tycker det är mycket bättre att Sverige jobbar för fred med FN än att rusta för krig med Nato.

”Principer får inte kosta en massa människoliv.”
Kjell Forsberg

Man skulle stängt den ekonomiska dörren mot Ryssland, direkt när de startade kriget i Ukraina, visa att ett civiliserat land inte startar krig.

Jag är övertygad om att detta hade sparat många människoliv, pengar och inte minst miljön. Principer får inte kosta en massa människoliv.

Krig förvärrar den redan penibla situationen för vårt kära och livsviktiga jordklot.

Om man skall tro ryktena så är inte Putin kvar på tronen så länge till på grund av sin hälsa, vad gör man då med en massa bomber och granater? När förändringarnas vindar blåser i Ryssland så går det fort.

Kjell Forsberg

Annons
Annons
Annons
Annons