Insändare

Bort med alla dyra parkeringsavgifter

Jag tycker att man inte borde behöva betala för att stå på en parkering.
Insändare • Publicerad 5 januari 2011

Särskilt inte om man inte ska stå på en parkering så länge. Men om man står där cirka tre-fyra timmar så kan man förstå att det borde kosta. Fast det är klart att pengarna behöver komma in på något sätt. För om vi hade fixat så man tagit bort parkeringsavgifterna så hade man fått hitta ett annat sätt att få in pengar på och detta sättet att få in pengar på hade kanske blivit dyrare. Varför har vi egentligen parkeringsavgifter? Fast jag tycker att man kan ha parkeringsavgifter men inte så dyra som dem har på vissa ställen till exempel i Trelleborg och Malmö. Det kan kosta upp till tjugo kronor per timme hörde jag ifrån min mamma som kör rätt mycket i Malmö. Detta anser jag att det är fel, de borde verkligen inte ta så mycket betalt för en parkering. Jag tycker att det hade räckt om det hade kostat en krona per timme. Men jag antar att parkeringsavgifterna är bra på ett sätt och det är att det är ganska dyrt att parkera och om inte så många kör bil så blir det mindre utsläpp.

Vad händer med alla dem som inte har råd att betala en parkeringsavgift ska de behöva gå? Detta är ett problem som uppstår hela tiden att parkeringsavgiften är för dyr och att alla inte har råd. Jag tycker att avgifterna borde bli sänkta dem är alldeles för höga. Det finns såklart alltid buss för dem som inte vill köra bil och det är också mycket mer miljövänligt än att köra bil eftersom bussen kan ta upp många mer människor än en bil kan. För att vi ska fortsätta att göra ett bra miljöjobb så tror jag att parkeringsavgifterna måste vara kvar.

Men om dem nu ska ta betalt på så många p-platser borde dem faktiskt sänka avgiften, jag menar dem får in pengar på så mycket annat så varför inte bara sänka priset några kronor? Om de sänker priset kanske fler vill parkera på dessa platser och då får dem in mer pengar än innan. Jag tror att man skaffat dessa avgifter för att bland annat förbättra miljön i världen. Om inte så många bilar kör så blir det inte så mycket utsläpp och isen smälter långsammare. Därför är det bra att parkeringsavgiften är så hög.

Vi borde agera nu och säga till att vi inte vill ha så här dyra parkeringsavgifter! Parkeringsavgifter är bara en början de börjar väl snart också ta betalt för att man ska få sitta på en bänk. Om vi slutar att parkera på parkeringarna med avgifter så kommer de som äger parkeringsplatserna inte få in några pengar och då måste de sänka den. För annars kommer det vara en onödig utgift att ha alla dessa vakter där det kostar och om de inte får in några pengar så kommer de även förlora pengar och inte vinna något på det.

Nilla Andersson
Billiga parkeringsavgifter nu!
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.