Annons
Insändare

Början till centrumhandels död

Återigen har kommunen lyckats strypa möjligheten till handel i centrum.
Insändare • Publicerad 11 april 2014
Skribenten Lennart Hansson är orolig över Torghandeln sedan parkeringen stängts. Arkiv: Tomas Nyberg
Skribenten Lennart Hansson är orolig över Torghandeln sedan parkeringen stängts. Arkiv: Tomas NybergFoto: 

Den senaste bedriften är stängningen av torget för all parkering. De tror att det ska komma fler stånd. Vad är det för stånd som finns där nu?

Jo 50 procent är sådana som säljer samma sorts kläder. Tror ni att det bara är sådant folk är intresserade av? När man behöver två kryckor för att ta sig fram, är det inte lätt att bära till exempel 5 kg potatis och lite annat till Centralskolan. Det finns många som har samma problem. Många av dem som säljer matvaror är äldre. När dessa slutar är risken stor att det inte kommer några nya eftersom det är för få kunder och inte ger betalt för allt slit.

När Valen började ta betalt för sin parkering var det början till centrumhandels död. Jag har pratat med många som slutade helt att handla i centrum efter detta. De kör hellre till storköpsaffärerna där det alltid finns parkeringsplatser och dessutom är gratis. Jag har själv varit på Valens parkeringen tre gånger sedan de börjat ta betalt och då har det funnits 10-15 bilar. Man kan inte jämföra en så liten stad som Trelleborg med Malmö där man måste ha betalparkering i centrum.

Nilla Olsson
Lennart Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons