Annons
Insändare

Borde vara mordbrand

När det gäller bränderna på Sommarfrid uttalar sig Ann-Christine Sjöbäck från polisen och säger att eftersom det är ett koloniområde sover ingen över i stugorna.
Insändare • Publicerad 25 juli 2011

Ingenting kan vara mer felaktigt än så, Faktum är att jag och min hustru övernattar där då och då och mig veterligen finns det andra som gör det. Det finns heller inget förbud mot detta så vitt jag vet iallafall. Då kommer jag osökt in på allvaret i den här situationen. Har den eller de personer som ställer till dessa bränder, tänkt på att det kan finnas personer inne i stugan sovande innan han tänder på? Troligen inte! Har personen tagit reda på detta innan han tänder på ? Troligen inte! Jag frågar mig då, kan verkligen brottsrubriceringen vara "skadegörelse genom brand" när det kan finnas personer inne i stugorna. Till sist: till den eller de som orsakar detta: tänk er för, det kan vara människoliv som går till spillo när ni tänder på och då handlar det om ett allvarligare brott, nämligen mordbrand!

Nilla Andersson
BJA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons