Insändare

Bloggaren Kissie ljuger om sitt liv

Nu är jag verkligen trött på folk som gör saker som inte alls är sant.
Insändare • Publicerad 21 januari 2011
Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Folk som ljuger om sina liv inför 200 000 ungdomar och vuxna, ljuger om hur perfekt dom mår och hur otroligt populära dom är. Detta måste få ett slut och det är nu. Vi vill inte att våra ungdomar ska växa upp i denna flod av lögnhalsar.

Kissie/Alexandra Nilsson driver Sveriges mest kända blogg och har cirka 150 000 läsare om dagen och de är mellan 11 och 19 år gamla. Kissies blogg handlar om smink, kläder, mode och skönhetsoperationer. Hon lägger in bilder på allt hon gör om dagarna och vad hon handlar. Hon lever helt enkelt på en räkmacka, har sjukt mycket pengar och bor hemma hos pappa i Stockholm.

I 11- till 19-årsåldern får man uppfattningar om hur man egentligen ska se ut nuförtiden för att bli omtyckt, jag får i alla fall den uppfattningen och jag tror att många andra känner den känslan. Man måste ha de perfekta brösten och den perfekta näsan för att vara något och för att synas. Kissie känner sig snyggare och ännu mer perfekt med dessa operationer säger hon själv på bloggen.

Första gången jag läste Kissies blogg blev jag tagen. Jag tyckte att hon var jättesöt när jag såg hennes header (framsida på bloggen) men det var en gammal bild på henne. På headern hade hon normalstora bröst, normala läppar och ögon, men när man gick in på inläggen och kollade på hennes egobilder såg man hur mycket hon hade förstört sig själv. Photoshopat sina ögon till stora som ballonger, hennes bröst är ovanligt stora av sillikon och hennes näsa ser ut som en pysslings näsa. Jag tycker att det är fel att förstöra sig själv med dessa onödiga operationer bara för att bli mer populär och omtyckt. Det verkar som om Kisses stora hobby är att shoppa och bråka med andra bloggare. Hon har varit i bråk med nästan alla bloggare i Sverige. När hon väl bråkar med någon lägger hon in inlägg om den bloggaren och skriver någon taskig kommentar. Hon ritar gärna på deras bilder som till exempel att hon gör mustasch ovanför deras läppar eller gör ögonbrynen riktigt stora så att dom ser ut som en buske.

Men frågan är, är Kissie egentligen så här taskig i verkligheten? Nä, tydligen inte verkar det som.

Jag kollade på ett program som heter Ana Gina show som visas i SVT play. I ett program har Ana Gina bjudit in Kissie, de pratar med varandra och Ana Gina ställer frågor om allt möjligt. Sen kommer den intressantaste delen i hela programmet, Ana Gina frågar Kissie om hon verkligen är så här bitchig och taskig i verkligheten. Just när Ana Gina ställde den frågan tänkte jag ja, det är väl självklart att hon är? Man ljuger väl inte till sig uppmärksamhet i en blogg? Men Kissie drog mig baklänges, Hon sa "Nä, det är jag faktiskt inte. Jag ser hela mitt liv som en teater. I bloggen är jag bitchen som har allt jag vill ha och mår alltid toppen men i mitt verkliga liv är jag faktiskt inte så snäll och perfekt." Jag tänkte hmm, varför ljuga om en sådan sak egentligen?

Sanningen om Kissie (Alexandra Nilsson) är att hon får pengar av att låsas vara någon annan än hon egentligen är. Vilket inte är så jättesmart. Låt oss säga att Kissie nu skulle träffa någon som hon skulle vilja känna lite och då denna personen har hört talas om Kisse, det är väl självklart att denna personen har fördomar om henne.

Låt oss jämföra Kissie med Blondin Bella, (hon hade Sveriges mest kända blogg innan Kissies) hon tjänade bra med pengar och hon gör det fortfarande bara på att blogga. Blondin Bella skriver inte mycket om sitt personliv i bloggen men hon ljuger inte om vad hon tycker om saker och ting och hon ljuger inte om vem hon är. Blondin Bella skriver om kläder, mode och smink nästan precis som Kissie.

Är detta verkligen vad vi vill att våra ungdomar ska se upp till, en falsk 19 årig tjej med nästan ett falskt liv. Nä, jag skulle inte tro det… jag tycker att det är dags för Alexandra Nilsson att hoppa fram ur sin lilla låda med lögner. Vem vet, det finns kanske andra bloggare som lever i samma lögn som Alexandra Nilsson.

Nilla Andersson
Arg läsare!
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.