Annons
Insändare

Blåklintsblått, ny färg för Trelleborgs s

Insändare • Publicerad 27 mars 2007
Trelleborgs socialdemokrater har blivit blåklintsblå, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD: SCANPIX
Trelleborgs socialdemokrater har blivit blåklintsblå, tycker insändarskribenten. ARKIVBILD: SCANPIXFoto: 

Trelleborgs socialdemokrater valde måndagen den 19 mars en ny ledare efter den avgångne Egil Ahl. Valberedningens förslag inför årsmötet var en av de styrelseledamöter som var med om att ta det famösa kollektiva styrelsebeslutet om samarbete med de brunskjortade sverigedemokraterna.

Egil Ahls efterträdare är en före detta (någon/några mandatperiod sedan) avhoppad folkpartist.

Annons

Hade det inte varit för det mörkbruna färginslaget skulle Trelleborgs socialdemokrater snart kunna kalla sig för det nya regnbågspartiet. Detta då man nu gått från centergrönt, moderatblått och sverigedemokratbrunt till blåklintsblått. Nästa skrämmande samarbetsfärg som återstår är kanske den helfascistiskt svarta. Vad har vi tidigare socialdemokratiska väljare att vänta och oroa oss för i framtiden?

Kan vi få tillbaka en framtidstro på den lokala socialdemokratiska politiken och dess företrädare?

Vi trodde att man efter Ahls avgång och det negativa valresultatet skulle ta tillfället i akt och städa upp i A-kommunen, förändra sin politik och få in den ideologiska förankringen i det lokala partiarbetet.

Tar man inte detta tillfälle till sig nu, kommer man att få det svårt att återvinna väljarnas förtroende inför framtiden och kommande val.

Viktor

besviken och desillusionerad s-väljare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons