Insändare

Blå ljus, blå ljus

Turens dag för utryckningsfordon den 8 maj 2008.
Insändare • Publicerad 16 maj 2008
Skribenten är upprörd över trafiksituationen vid Vattenverksvägen i Smyeghamn. Bild: Kjell Bergman
Skribenten är upprörd över trafiksituationen vid Vattenverksvägen i Smyeghamn. Bild: Kjell BergmanFoto: 

Ingen lastbil spärrade infarten från riksväg 9 till Vattenverksvägen i Smygehamn den här gången, när ambulansen fick en utryckning till gymnastikhallen. Det enda hindret på denna sönderkörda smala gata var en privatbilist som fick gasa på för att komma in på en sidogatan så omkörning kunde ske.

Om mina föreslagna åtgärder vidtagits hade detta "hinder" aldrig uppstått. Denna gång var skadan inte livshotande. Nästa gång kanske det är frågan om till exempel hjärtinfarkt, där sekunder kan vara avgörande för liv eller död.

Vad gör då dessa eminenta politiker/tjänstemän?

Jo, efter 28 års "tänkande" skall man utreda vidare. Man undrar naturligtvis varför beslut dröjer. Är det beslutsångest eller avsaknande av kompetens.

Det kan väl inte vara så illa att det är fullkomlig likgiltighet som råder om medborgarnas säkerhet och hälsa. Jag förutsätter att åtgärder omgående vidtages enligt mitt medborgarförslag så att hinder och olyckor i framtiden elimineras till ett minimum.

Kjell Bergman Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.