Annons
Insändare

Bilen ger frihet – även för dem som bor centralt

Att skapa ytterligare försämring av p-möjligheterna i Trelleborg gör strömmen till Malmö för att handla ännu större.
Publicerad 19 juni 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten hoppas att kommunen ska tänka om kring parkeringarna i centrala Trelleborg.
Skribenten hoppas att kommunen ska tänka om kring parkeringarna i centrala Trelleborg.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det saknas förståelse för bilburna trelleborgare, i synnerhet dem som bo i centrala stan.

Hur kan man kräva att dessa medborgare inte ska kunna ha en egen bil? Bor man som de flesta av politikerna, troligen i egna villor, så känner man därmed inte till parkeringsproblemen som redan i dag är besvärlig.

Annons

Ni kan bara observera att den tillfälliga grusparkeringen bakom gymnasiet alltid är full, liksom nedre delen på gymnasiets parkering och den på Stortorget. Parkeringar med p-skiva är alltid upptagna trots tidsbegränsning.

Att inte längre ha krav på varken parkering eller ställplats för allt som byggs i centrala Trelleborg gör saken inte bättre. Att tro att detta inte skadar Trelleborgs näringsidkare är naivt och chansartat, trots undersökningar i andra städer som man hänvisar till.

”Att tro att detta inte skadar Trelleborgs näringsidkare är naivt och chansartat, trots undersökningar i andra städer som man hänvisar till.”
Ingo Engler

Det är som förr och nu en frihet att ha tillgång till egen bil, även när man bo centralt. I synnerhet för yngre som pendlar till exempel till Malmö och inte kan nyttja kollektiva transportmedel, men även för äldre som sålt sina villor och vill bo centralt, de kan inte ens ta sig ut till ICA Maxi eftersom bussen inte trafikera denna sträckan längre. Dessutom är det jobbigt att konka på tre-fyra matkassar. Sommarstugor kan oftast inte heller nås utan egen bil. Turisterna har kanske svårt att hitta P-appen – var ska de parkera när de ska shoppa och käka en bit mat i stan?

Kära politiker tänk om och tänk rätt och gör det nu! Hittills har det ju inte gjort någon skillnad vad trelleborgarna tycker eller tänker – ni har ändå gjort som ni vill!

Ingo Engler

Annons
Annons
Annons
Annons