Annons
Insändare

Bilägarna åter i hetluften

Insändare • Publicerad 12 oktober 2007

Regeringen behöver nya skattemedel. Siktet är som vanligt inställt på bil-ägarna. Den senaste skatten visar hur lätt och elegant försäkringsbolagen tar hand om saken.

Låt försäkringsbolagen ta hand om skatt på fritidsbåtar. Administrationskostnader noll, vinst för bolagen; ränta på indrivna skatter.

Annons

Statens vinst: Roddbåtar med eller utan hjälpmotor, skattefria. Segelbåtar med eller utan hjälpmotor 5 procent av försäkringsvärdet. Segelbåtar med fast motor eller försäkring över 500 000 kronor 10 procent av försäkringsvärdet. Detta är ett exempel på utformningen av fritidsbåtskatten.

Miljöpartiet borde vara intresserat på grund av nersmutsning av våra farvatten och luften över dessa, v och s borde vara intresserade av samma grunder, liksom kd, c och sd.

Kontroll av inbetald skatt göres av hamnfogdarnas personal. Varje båt visar upp skattekvitto vid anläggning eller blir belagd med kvarstad.

Lars-Eric Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons