Annons
Insändare

Bevara Maglarps kyrka – skapa ett trädgårdsmuseum

Insändare • Publicerad 9 februari 2006
Skapa ett trädgårdsmuseum vid Maglarps kyrka, föreslår insändarskribenten. BILD: Hasse Holmberg/PRESSENS BILD
Skapa ett trädgårdsmuseum vid Maglarps kyrka, föreslår insändarskribenten. BILD: Hasse Holmberg/PRESSENS BILDFoto: 

Jag tillhör dem som tycker att man skall bevara Maglarps kyrka.

Egil Ahl sa en gång att en kyrka utgör ett landmärke och det håller jag med om. Därför tycker jag att kommunen skall överta kyrkan och renovera den.

Annons

Det kommer naturligtvis att kosta några miljoner (att riva är ju kapitalförstöring) och jag tror att man skulle kunna få tillbaka dem med råge om man gör det till en turistattraktion, jag har nämligen ett bra förslag till användningsområde.

Gör ett trädgårdsmuseum i kyrkan med ett litet kafé. Kyrkogården kan man använda till trädgårds- och blomsterutställningar.

Man skapar blomsterarrangemang i områdena runt gravarna som finns där. (Det begravs väl inga fler där nu?)

Vi har ju så duktiga trädgårdsmästare i stan. Trelleborg är ju känt vida omkring för sin blomsterprakt, varför inte spinna vidare på den tråden? Dessutom kan ju kyrkan bli en fin inneplats för vinterförvaring av våra palmer. Med det perfekta läget och med den erfarenhet Trelleborgs stadsträdgårdsmästare med sin stab har kommer folk att vallfärda dit.

Idén är inte ny, det finns redan en kyrka som blivit Garden Museum i centrala London.

Kerstin Gahne, Beddingestrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons