Annons
Insändare

Bevara Fagerängens vårdcentral

Insändare • Publicerad 2 juni 2009

För sex dagar sedan fick personalen på Fagerängens vårdcentral veta att hela personalstyrkan (24 st) i samband med årsskiftet 2009/2010 skall flytta in i Centrumklinikens lokaler .Vi ska arbeta i någon slags skift mellan kl 07-20. Att man redan är en stor personalstyrka på Centrumkliniken och har levt trångt i många år tidigare tas ingen hänsyn till. Man hoppas antagligen på att vår arbetsmiljö kommer att försämras så mycket att det blir en naturlig avgång och offentliga Fagerängen försvinner upp i rök.

Det här är verklig kapitalförstöring vad gäller kompetens, genom åren uppbyggda goda arbetsrelationer och sist men inte minst en fullständig likgiltighet för patienterna på Öster. Närmaste vårdcentral är Anderslövs och att ta sig dit är inte helt enkelt utan tillgång till bil.

Fagerängens vårdcentral har redan en fungerande verksamhet med 5 distriktsläkare och ytterligare en snart färdigutbildad distriktsläkare samt dessutom ortoped en ggr/vecka. Därutöver kurator och psykolog, astma/kolsköterska, två diabetessköterskor, demenssköterska, distriktssköterskor, medicinska sekreterare, undersköterskor BVC samt apotek. Kort sagt vi är synnerligen välutrustade att ta emot våra patienter. Nu riskerar detta att slås sönder eftersom det sannolikt blir många avhopp och allt på grund av ett dåligt genomtänkt beslut från politikerna. Att använda argumentet att vi ska ta emot våra patienter på kvällstid eller när de bäst behöver oss klarar vi ändå utan att behöva tränga samman 50 personer med allt vad det innebär. Låt Fagerängens vårdcentral få stanna kvar där den är.

Personalen vid Fagerängens vårdcentral Lena Sloth distriktsläkare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons