Annons
Insändare

Beslutet om E 6 lika mycket ett svek mot Alliansen

Insändare • Publicerad 24 juli 2007

Alla politiker har sin fulla rätt att uttrycka en personliga mening, men inom politiken finns det liksom i ett civiliserat samhälle regler för hur politikerna ska uppföra sig mot varandra och samarbeta. Det var däri det sprack när före.detta "kommunalrådet" Lars Arne Christensson med hjälp av sina handgångna medhjälpare förrådde inte bara sitt eget parti (m) utan hela borgerligheten. I Trelleborg kunde vi fått ett borgerligt styre redan efter föregående val.

Inför senaste valet var det en otrolig dumhet av moderaterna att inte ha rensat ut inte bara Christensson utan även hans trogna vapendragare. Trots att misstron mot m var stor efter Christenssongängets tidigare kupp lyckades Bingsgård, efter stora interna (m) stridigheter, samordna de borgerliga partierna. Att Christenssongänget var en tickande bomb visade sig i samband med kommunfullmäktiges sammanträde gällande den nya E6 sträckningen. Då gav Bengt Gunnarsson, liksom tidigare Christensson, sveket ett ansikte. I ett civiliserat samhälle respekterar de egna partikamraterna varandra och ser till att de gemensamt fattade majoritetsbesluten respekteras. Det är ju så att alla partierna har var sina egna förberedande möten där beslut för en viss linje fattas. Finns det någon inom det egna partiet som har en avvikande mening ifrån majoriteten deltar vederbörande inte i det kommande kommunfullmäktigesammanträdet utan en ersättare kommer in i bilden. Därefter har de borgerliga partierna gemensamt möte och socialisterna sitt. Först därefter kommer ärendet upp i kommunfullmäktige. Där fattas, i princip, ett beslut som grundar sig på om oppositionen eller alliansen får majoritet. Om någon då avviker ifrån vad som är uppgjort blir det "polsk riksdag". Det var vid detta kommunfullmäktigemöte som Bengt Gunnarsson, mot reglerna, dök upp som gubben i lådan med ett nytt obehandlat förslag.

Annons

Det var det fula agerandet mot det egna partiet, moderaterna, som stjälpte de borgerliga partierna vid mållinjen.

Det finns tyvärr de som tror att bråket om den tänkta E6-sträckningen handlar om att det kom fram ett bättre förslag, men det är det inte. Än en gång har en moderat politiker svikit borgerligheten.

Allt medan oppositionen kan sitta och le – utan att ha behövt röra ett finger ens.

Glädjande nog inser samtliga borgerliga partier att de inte själva kan ta makten, utan samverkan med moderaterna. Lika lite som m ensamt kan ta makten.

Man har insett vikten av ett enat borgerligt samarbete.

Jag hoppas att Christensongänget inser att de "förlorat ansiktet" och som konsekvens därav ställer sina platser till förfogande och omedelbart lämnar politiken.

John Wilthorn (partipolitiskt oberoende)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons