Insändare

Beslutet är frustrerande för oss

Vi som arbetar på ambulansen i Trelleborg vill på detta sätt visa vår uppskattning och vårt förtroende för vårt fackliga ombud Rickard Uppenberg på Vårdförbundet som gått ut i radio och press och beskrivit situationen som vi befinner oss i.
Insändare • Publicerad 30 september 2013
Ambulanspersonal i Trelleborg känner oro över att inte räcka till när en ambulans flyttats till Skurup. Foto: Scanpix
Ambulanspersonal i Trelleborg känner oro över att inte räcka till när en ambulans flyttats till Skurup. Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Detta gäller arbetsmiljömässigt men även hur man halverat beredskapen för omhändertagandet av akut svårt sjuka/skadade i Trelleborgs kommun, med långa insatstider som följd.

Vi är överens om att vi ständigt går med en oro över att inte räcka till. Antalet uppdrag ökar stadigt år efter år. Därför är beslutet att ta bort en av två akutambulanser i Trelleborg och placera denna i Skurup mycket frustrerande för oss som jobbar och lever i verkligheten. När nu vår förtroendevalda går ut i media och försöker synliggöra problemet så uppfattar vi det som att Falck motargument är att Rickard Uppenberg agerar på egen hand och driver någon personlig kamp mot omorganisationen vilket vi på detta sätt starkt dementerar. Det som Uppenberg har uttryckt i media står vi på ambulansen i Trelleborg bakom. Vi är mycket glada och stolta över att vi har en förtroendevald som vågar stå upp för det vi alla tycker och dessutom vågar ta "strid" för det offentliga för att få till förändring. Vi upplever att vår arbetsledning inte lyssnar på oss. Vi har tyvärr flera kompetenta och duktiga medarbetare som sagt upp sig och fler är sannolikt på väg. Hoppas detta är starten på en förändring och att medmänniskor och politiker tar detta som är på väg att hända i Trelleborg med omnejd på allvar.

Nilla Olsson
Ambulanspersonal Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.