Annons
Insändare

Berättigad fråga

Insändare • Publicerad 16 januari 2006

Vart är vi på väg? Ingvar Oldsbergs fråga i tv:s "På spåret" är berättigad i många vardagliga sammanhang. Kanske i andra perspektiv, emellertid, än de man ser i programmet.

De värderingar som vi, med normala funktioner och spärrar anser vara normgivande, sätts oavbrutet ur spel när unga, arroganta och svårtolkade medmänniskor skall visa muskler som de inte har och skall konfrontera etablisseman-get.

Annons

Deras aggressioner grundar sig kanske på brister av välbetalda och intressanta jobb, trots att man inte har erforderlig kunskap eller social kompetens. Då väljer man istället att visa sin aversion mot oss, som genom skatter ger dem bostad, mat och fortskaffningsmedel, att reta och hota oss med meningslösa handlingar.

När jag, söndagen den 8 januari, kom till Västra infarten på väg in mot centrum, hände en sådan meningslös incident. Det blev rött ljus. När det slog om till grönt och jag körde iväg så kom en vit bil upp på insidan av min, på höger sida. Femtio meter längre fram kör den om på insidan. De fyra unga, oidentifierbara männen vände sina hånflinande ansikten mot mig och lade sig strax före min bil. Jag svängde därefter upp till vänster, orkade faktiskt inte bry mig. Så, vart är vi på väg? Något slut på eländet lär vi väl aldrig få. Sverige är fantastiskt.

30-talisten

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons