Annons
Insändare

Bensinpriset är orimligt högt

Insändare • Publicerad 23 februari 2012

Och så var det där evinnerliga tjatandet om bensinpriset! Eller är det tjat? För jag har faktiskt inte sett så många protester om höjningarna som smugits på oss det senaste året? Istället har jag hört, "Oj, det kostar bara 14,09 idag, så billigt, jag måste tanka där". Billigt? I dag är priset 15,08 svenska kronor! Och dieseln är inte mycket bättre!?

"Vi måste värna om miljön!" Såklart ska vi det! Men handen på hjärtat, det som används i till exempel biogasbilar fraktas ju hit i stora avgasspottande tankers! Och så var det elbilarna... Ja, de spottar ju inte så mycket, sägs det, men man hittar nog på något som säger att även de är miljöfarliga, vilket de troligen på något sätt är! Och de bilarna är dyra som guld! Och vi har faktiskt arbetslöshet i landet!? Nu har gemene man/kvinna inte råd att köra sin bil. Det har blivit en klassfråga, i ett land som säger sig inte ha klasskillnader mellan invånarna.

Annons

"Använd kommunala transportmedel, buss, eller tåg". Gärna, men de priserna har också höjts! Drastiskt!?

"Man får flytta dit jobben finns". Gärna, men det finns inga bostäder att få tag i. ?Glömmer aldrig när Göran Persson sa detta. Han arbetade i Stockholm och bodde i Malmö! Använde skattepengarna till stor bevakning av sig och privatplan för frakten till sitt arbete!

Men, nu var det bensinpriset! ?Kära politiker! Det läggs ner så många företag i Sverige. Så många människor blir utan jobb, fler varje dag. Har de tur kanske de får ett nytt, men denna gång kanske längre från bostaden som de haft i många, många år. Den bostad som de lyckats spara ihop till och stiftat familj i. ?Arbetet finns kanske nu på ort där bussar och tåg inte går, eller där det tar tre timmar att komma till med just buss eller tåg. Och kanske bara en timme med bil!

?Men, man har inte råd att köra! Och personen man lever med har jobb på annan ort, åt ett annat håll, så samkörning går inte. De har två val, antingen får den ene sluta sitt jobb. Går inte! Eller:? de får flytta isär! Jaha, splittra familjen!? Hur som helst, för att kunna klara transporten till arbetena måste de antagligen sälja sitt hus för att få råd att köpa en bensinsnålare bil, så att de har råd att ta sig till arbetet, så att de har råd att försörja sin familj som de kan träffa då och då!?

Kanske ganska överdrivna tankar, men faktum är att vi är på väg dit med stormsteg!?? För att göra ett långt inlägg kort: Bensinpriset är orimligt högt! Eller är det bara jag som tycker det?

YEM

Nilla Olsson
Sydsvenskan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons