Annons
Insändare

Behandlar Posten alla lika?

Jag vill att Posten redovisar resultaten från mätningar av brevinkasten i andra flerfamiljshus i Trelleborg.
Insändare • Publicerad 25 november 2010

Det kan väl inte bara vara vår bostadsrättsförening på Hallasvängen som inte följer miljöverkets föreskrifter. Det byggdes många hus i slutet av 1960-talet och början av 1970-talet som säkert har samma sorts brevinkast. Hur är det på Högalid, Fagerängen och bostäder i andra områden? Posten åberopar en paragraf i Arbetsmiljöverkets föreskrifter och då måste dessa gälla i hela Sverige. Skall ovanstående bostadsområde också hämta posten på Vannhögsgatan? Vad har Riksbyggen, Trelleborgshem, HSB och privata fastighetsägare vidtagit för åtgärder? Svara gärna. Har inte mätningar gjorts så bör Posten ta tillbaka beslutet att inte dela ut post till vår bostadsrättsförening. Postens agerande kan inte bara gälla oss utan samma regler gäller väl i hela Sverige.

Svar direkt: Du undrar om Posten behandlar alla lika. Vi på Posten arbetar kontinuerligt med att säkra en så bra arbetsmiljö för våra brevbärare som möjligt. Vårt mål är självklart att lösa detta i samförstånd med fastighetsägarna, men som arbetsgivare har vi ytterst ett arbetsmiljöansvar. Efter upprepade försök att komma tillrätta med arbetsmiljöproblemet tillsammans med er bostadsrättsförening, utan framgång, har vi nu tvingats till ett utdelningsstopp. Arbetsmiljöverket har tagit fram riktlinjer för brevbärarnas arbetsförutsättningar och det är dessa vi följer. Givetvis gäller samma riktlinjer för alla brevinkast i hela landet oavsett bostadsföretag, bostadsrättsförening eller ort. Kriterierna man utgår från vid bedömningen av olämpliga brevinkast är trög fjädring, för hög eller låg placering samt om brevinkasten är för små. Mätningen i er bostadsrättsförening gjordes den 19 maj 2010 tillsammans med ordföranden. Våra mätningar visar att det finns fler tröga brevinkast i Trelleborg, men där har fastighetsägaren antingen åtgärdat problemet eller tagit fram en handlingsplan för hur det kommer att åtgärdas.

Annons

Göran Blücher

distriktschef på Posten

Nilla Andersson
Brevinkast 1102
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons